Kleuren

Standaard en overige kleuren

Bij Kozijnmaatwerk heeft u de keuze uit standaard kleuren en overige kleuren. De overige kleuren worden berekend met een kleine meerprijs. De op de website weergegeven kleuren kunnen afwijken van de officiële (RAL-)kleuren. De getoonde kleur wordt mede bepaald door de kwaliteit van uw computerbeeldscherm en uw printer. Het is raadzaam om bij het uitzoeken van de juiste kleur een (RAL-)kleurenwaaier te gebruiken. 

RAL kleuren en structuurlak

Bij de overige kleuren vind u gewone RAL kleuren en tevens Metallic Structuurlak en Life Colours. 
- Metallic Structuurlak (afkorting ST): de derde generatie en beste kwaliteit van poederlak. Door het waterafstotende karakter trekt de lak water dat over het oppervlak stroomt samen tot pareltjes. Deze pareltjes pikken op hun beurt vuildeeltjes op waardoor het oppervlak schoner blijft. Deze structuurlak vergt relatief weinig onderhoud en heeft een hoge krasvastheid
- Life Colours (afkorting LC) zijn populaire structuurlakken in matte uitvoering die in tegenstelling tot de bestaande metallic structuurkleuren (metallic structure coating) geen metaalglans vertonen. Een aantal kleuren zijn zowel in metallic als matte uitvoering verkrijgbaar (bijvoorbeeld 7000ST en 7000LC).

Uni en bi-color

De aluminium producten zijn verkrijgbaar in uni-color (binnen en buiten dezelfde kleur) en bi-color (binnen een andere kleur dan buiten). Zo kunt u uw aluminium producten afstemmen op de gewenste bouwstijl en uitstraling voor zowel interieur als exterieur. 

Kleurstaal 

Kozijnmaatwerk.nl heeft ervoor gezorgd dat alle verschillende kleuren zo kleurecht mogelijk op de site worden weergegeven. Twijfelt u toch aan de kleur, dan kunt u van de standaard kleuren gratis een kleurstaal aanvragen.

Kleuren kozijnen, schuifpuien en deuren 

De meest populaire kleuren hebben wij opgenomen als standaard kleuren, dus zonder meerprijs. Waar voorheen veel werd gekozen voor RAL9001 en RAL9010 zie je de laatste jaren dat vooral de kleuren RAL7021 en RAL9004 enorm in opmars zijn. Ook de grijze kleuren RAL9007 en RAL7039 zijn populair.

 

 

Foto boven links: 7021ST, foto boven rechts: 7021ST

 

Foto boven links: 7039TC, foto boven rechts: 9004TC